A labdával végzett gyakorlatok jótékony hatással vannak diákjaink számos készségére, így iskolánk alapítványa 16 darab gumilabdával támogatta az aló tagozatos osztályokat. Kívánunk minden alsós osztálynak kellemes labdázást. - Kuratórium tagjai
 


Örömmel osztom meg Önökkel a hírt, hogy a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola Budai Úti Telephelyén működő Budai Úti Iskolásokért Alapítvány felajánlást kapott egy költözés miatt irodabútorait  eladományozó multinacionális cégtől.

Az Alapítvány megosztotta ezt a lehetőséget a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola Támogatására Alapítványával. Az adományozó cég így iskolánk mindkét civil szervezetével Adományozási megállapodást kötött. Az alapítványok feladata a szállítás megoldása, az eszközök elhelyezése volt. A kuratóriumok elnökei megszervezték a fuvart, melynek költségét a Budai Úti Iskolásokért Alapítvány egy ceglédi magánszemély támogatásából, a  Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola Támogatására Alapítvány pedig a felajánlott adó 1%-okból finanszírozta.

2022. április 29-én, pénteken, iskolánk Igazgatója, Rimóczi Gábor, az Alapítványok elnökei Tóthné Kisbali Eleonóra, Maczó-Tarr Viktória, a Budai úti telephely  3 pedagógusa, Kottlár Györgyné, Módné Nagy Edit, Szrapkó Viktor, iskolánk 3 karbantartója Fokti Zsolt, Csávás József és Szalóki Attila, egy segítőkész szülő kisteherautója segítségével az adományba kapott bútorok szállítása megtörtént. A lepakolásnál a kuratórium tagja Fodor Edit, iskolánk tanára Zsenyuk Iván, valamint Darányi Csanád, Gráner András és Svábenszki Kristóf iskolánk 8. évfolyamos diákjai.

Köszönetet szeretnék mondani a neve elhallgatását kérő cégnek, aki közel 900.000 forintos adományt ajándékozott iskolánk a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola tanulói és pedagógusai számára.

Adományuk önzetlen, felajánlásuk példaértékű, több mint emberi. Kívánunk az adományozó cégnek a további munkájukhoz sok sikert, egészséget és minden jót!

 

A Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola Támogatására Alapítvány kuratóriumának tagjai és az iskola vezetősége nevében őszinte tisztelettel:

 

Maczó-Tarr Viktória

Kuratórium elnök

Cegléd, 2022.05.05

Dél-Pest Megyei Panoráma cikke ITT olvasható!


Köszönjük szépen a labda tàmogatàst a Diego Cegléd Áruháznak! - Ceglèdi Tàncsics Mihály Általános Iskola Tàmogatàsàra Alapítvány


2022.február 17-én a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola Támogatására Alapítvány meginvitálta Kovács Attila alias Holden Rose írót, aki motivációs előadásokat tartott iskolánk alsós diákjai számára, az olvasásról, fogalmazásról, a képzelet világáról. 

Az előadások élvezetesek, a gyermekekre motiválólag hatottak, miközben élményt is nyújtottak. Köszönjük szépen a színvonalas előadást.


Meseszoba a Táncsics Iskolában

 

Szeptember 30-án a Magyar népmese napján adták át a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola meseszobáját és a diákok részére egy mesefelolvasó versenyt is tartottak. A versenyen 25 alsós diák vett részt állatmesék felolvasásával, a legügyesebbek könyvjutalmat is kaptak. A tornaszobát Fodor Gábor tankerületi elnök és Rimóczi Gábor igazgató adta át. Mint elhangzott: a szoba ötlete alsó tagozatos tanítóktól származik, ahogy a fizikai megvalósítás is. Az anyagiakhoz az iskola alapítványa és a tankerület járult hozzá.

 

A támogató alapítvány elnöke Maczó-Tarr Viktória lapunknak elmondta: a tornaszobából kialakított különleges helyiség célja egyrészt a gyermekek fejlesztése a meseterápián keresztül, másrészt lehetőséget biztosítani a relaxációra, lelassulásra, az iskolai környezetből való kiszakadásra is, az ún. Kovács-módszer segítségével. Mindemellett a jövőben szeretnének a meseszobában rendszeresen zenei előadásokat, vetélkedőket, fejlesztő programokat és szabadidős tevékenységeket tartani.

Köszönet illeti az idén 30 éves Táncsics Iskoláért Alapítvány tagjait, a szoba kialakításában részt vevő kollégákat, a tankerületet és az iskola vezetőségét, hogy az ötlet valósággá vált és megvalósulhatott a terápiás meseszoba. – mondott köszönetet a szervező.

 

Dél-Pest Megyei Panoráma cikke az eseménnyel kapcsolatban.

 


 

MESESZOBA AVATÓ

 

Az iskolánkban meseszobát avattunk, ahol a megnyitó alkalmából mesefelolvasó versenyt rendeztünk. A gyerekek szép eredményeket értek el.

 

Mindenkinek köszönjük a segítséget!