Tartalomjegyzék

GYERMEKNAP

 


VERSMONDÓ VERSENY

 

Március 27-én,  csütörtökön megrendeztük a 2. osztályosok versmondó versenyét.
Szép versekkel, lelkesen készültek a gyerekek. A helyszín a Népkör utcai épület olvasóterme volt. Nagyon kellemes délutánt töltöttünk együtt. Gratulálunk a résztvevőknek és sok sikert kívánunk a továbbjutottaknak.
 
Kósa Istvánné


A NYERTES A 4.B OSZTÁLY!

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság – „Az én biztonságos világom II.” címmel képzőművészeti pályázatot hirdetett általános iskolák 4. osztályos tanulóinak.

A pályázatra a mi osztályunk is készített pályaművet. Az eredményhirdetésére és a díjak átadására szigetszentmiklósi Városi Könyvtár és Közösségi Házban került sor.

Meglepetésünkre és legnagyobb örömünkre 50 ezer forintos Decathlon utalványt nyertünk. Az osztály kívánságára futball-labdákat és tollasszetteket vásároltunk belőle. Köszönjük a lehetőséget, a jutalom mellett a közös munka élménye a legnagyobb nyeremény számunkra!

Takács Győzőné osztályfőnök és a 4.b osztály

 

Cegléd, 2019. 02. 26.


ESŐNAP

 

Az időjárásnak köszönhetően bent rekedtünk, a fölös energiák levezetesére játékos mozgasfejlesztő foglalkozáson vehettek részt a kisebbek.


 MEDVEHÉT

 

2019. február 4.-8. között került megrendezésre a Medvehét a Népkör utcán! A programokat Janik Kitti szervezte. Minden nap izgalmas feladatok várták a gyerekeket. A hetet egy projekt nap zárta, ahol különböző állomások voltak. Lehetett gondolkodtató Totó-t kitölteni, mozogni és játszani. Végül egy medve kereső játék zajlott az udvaron!


FARSANG

 

Fergeteges retro farsangot tartottunk a Népkör utcai épületben! Izgalmas feladatok, tánc, nyeremények és MINDENKI JELMEZBEN!


KARÁCSONYFA DÍSZÍTŐ VERSENY


A Népkörös karácsonyfa díszítése jó hangulatban,közös munkával történt.A díszeket Karsai Gerti,Fodor Edit,és Tóthné Szabó Ildikó készítette.

ANGOL FOGLALKOZÁS


Farkas Márta Kedves Kolléganőnk jött ma hozzánk.
Bemutatkozás, játékok, karácsonyi dal, üdvözlőlap, (mindez angolul) színező...

Köszönjük!


 VÁROSI MESE-ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY
 
A 2018.december 3-án megrendezésre került versenyen, a 2.évfolyamban iskolánk 2.b osztályos tanulója KAKUCSI MELINDA III.helyezést ért el.
 Gratulálunk neki!

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS

2.B

 
2018. november 30-án Czigányné Zsuzsa óvó néni látogatott meg minket újra,és tartott foglalkozást.
Gyönyörű angyalkák készültek a jó hangulatú, vidám kézműveskedés során.

RAJZOS-ZENÉS FOGLALKOZÁS

2.B


Vámos Robi egy kedves kolléganőjével közösen tartott foglalkozást nálunk.
Készült közös rajz a táblán,osztályszínező,volt közös gitározás,és közben rengeteg tanulás türelemről,toleranciáról,kreativitásról,figyelmességről.

NÉMET FOGLALKOZÁS

2.B

 

Szalkai Mária Kedves Kolléganőm tartott ma német foglalkozást a gyerekeknek. Mozgásos, játékos, rajzolós, vidám óra volt: évszakok, gyümölcsök, egészség, bemutatkozás és sok- sok szó németül.


 HALLOWEEN

 

Tökfaragó versenyt hirdettünk, 5 tagú független zsűri értékelte a gyerekek munkáit és vetélkedővel egybekötve eredményt hirdettünk.


3.B KIRÁNDULÁS

 

Október 17-én a 3.b osztály a nagykőrösi Pálfája erdőben töltött egy napot  őszi tanulmányi kirándulás keretében. A kis csapat lelkes érdeklődéssel figyelte az őszi erdő nyújtotta szépségeket. A képek önmagukért beszélnek.


 ÉRZÉKENYÍTŐ FOGLALKOZÁS

 

Október a látás hónapja. Ebből az alkalomból látogatott el hozzánk Pap Anita, Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesületének elnöke és kolléganője.
Az érzékenyítő foglalkozáson a gyerekek átérezhették,hogy milyen nehézségeket kell leküzdenie egy látássérült embernek, milyen segítő eszközök állnak rendelkezésére. Ezen kívül a segítségadás módjaiba is betekintést kaptak a gyerekek.


Köszönjük az érdekes, játékos, sokszínű, hasznos foglalkozást!


 2.B KARATE FOGLALKOZÁS

 

Testnevelés órán Babicz László látogatott el hozzánk és tartott foglalkozást a gyerekeinknek. A gyakorlatok mellett játékos fogócska is szerepelt a foglalkozáson. Fegyelem, önfegyelem, pontosság, kitartás, amire szüksége volt a gyerekeknek a feladatok sikeres végrehajtásához.


 2.B RAJZFOGLALKOZÁS

 

Egy újabb foglalkozás Vámos Robival, és két Gyémántjával: Lilivel és Bebivel. Táblai közös rajz, színező készítés, színezés, gyönyörű zene és rengeteg jókedv.


 GESZTI-FESZTI-VÁL

 

Úton, útfélen gurul, pottyant, sokszor nagyon útban van, de nekünk kincset ért. Dobtuk, gurítottuk, átugrottuk, pakoltuk, daloltuk, szavaltuk és megfejtettük. Éljen a gesztenye! Megrendeztük az első Gesztenye Délutánt, azaz Geszti Feszti-vált!

 


 RAJZKÉSZSÉG FEJLESZTŐ FOGLALKOZÁS

 

2018.09.21-én ismét ellátogatott hozzánk Vámos Robi. A szokásos, jó hangulatú rajzkészség fejlesztő foglalkozásokon a gyerekek megtapasztalhatták a közös rajzolás örömét, és az árnyékolás, tónusozás alapvető módjaival ismerkedhettek meg.

 


JUDO BEMUTATÓ

 

Rendhagyó tornaórával ébredtek 2018.09.11-én reggel iskolánk diákjai. A CVSE Judo Szakosztálya képviseletében, Vég Luca, Patyi Csanád és Sági Mátyás, tartottak egy rövid bemutatót. A kedvébresztő után a bátrabbak tatamira vethették magukat és testközelből is gyűjthettek új sport élményeket.


 OSZTÁLYTEREM, FOLYOSÓ DEKORÁCIÓ

 

Szép dekorációkkal igyekszünk barátságosabbá tenni az osztálytermünket, a folyosót, hogy gyerekeink minél otthonosabban érezzék magukat az iskolában.